Becoming

Becoming: film over beginnend leven

Becoming is een korte film over het wonderbaarlijke ontstaan ​​van het dierenleven. Het begint bij het begin. Bij de eerste celdeling in een transparant ei dat uiteindelijk uitgroeit tot een complex organisme met een kloppend hart.

Becoming

Met deze korte film ‘Becoming’ zie je het ‘ontstaan’ van een salamander ( (een Ichthyosaura Alpestris). Het dier zit een transparante ei en je ziet beelden van de eerste celdeling tot het uitkomen. Slechts één enkele cel wordt getransformeerd tot een compleet, complex levend organisme met een kloppend hart en bloed dat wordt rondgepompt. Je ziet een salamander, maar het ook een mens kunnen zijn, want de eerste stadia van embryo-ontwikkeling zijn bijna hetzelfde. Het is een universeel proces.

Timelapse en film

Becoming is een combinatie van timelapse en film. waarin het hele proces, dat normaliter zo’n 3 weken duurt, is teruggebracht tot 6 minuten. Bekijk de video hieronder.

In de prijzen

Becoming is vertoond op meer dan 20 internationale filmfestivals en ontving de Award voor de beste korte documentaire op het natuurfilmfestival 2018 op het Innsbruck Nature Film Festival en Science Films Abu Dhabi.

Meer informatie vind je op de website van Jan van IJken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *