Volwassen stoel

Volwassen stoel van hout

Een volwassen stoel. Helemaal uitgegroeid en klaar om iemand een zitplaats te bieden. Dat is een Full Grown stoel van hout.

Full Grown Stoel

Full Grown is een idee van designer en kunstenaar Gavin Munro .Hij zorgt ervoor dat bomen vanzelf groeien in de vorm van een stoel. Ook laat hij bomen groeien in de vorm van een tafel of lampenkap. De takken groeien langs een plastic frame dat de vorm heeft van een stoel. Zo ontstaan uiteindelijk natuurlijke meubels. Om de paar weken moeten de takken worden omgebogen tot de juiste vorm. Dan is het een kwestie van wachten: de takken moeten een paar jaar met rust gelaten worden om de boel te verstevigen.

Volwassen stoel
Volwassen stoel
Volwassen stoel

Meubels oogsten

De meubels moeten geoogst worden. De volwassen stoel groeit aan een boom. Het duurt zo’n 8 jaar voordat de stoel uitgegroeid was en dienst kan doen als stoel.

Volwassen stoel

Munro heeft vele bomen geplant in de tuin van zijn schoonmoeder in Engeland en zijn bedrijf heeft momenteel een bos in Engeland waar ze ongeveer 3.000 stuks van hun unieke meubels voor klanten kweken. Hieronder zie je een video van enkele meubelstukken die uit bomen zijn gegroeid, waaronder de volwassen stoel

Meer stoelen

Op Pasa Bon vind je veel meer stoelen. Bekijk deze stoel gemaakt van bladeren en deze meubels die gemaakt worden tiewraps: eenvoudig én goedkoop.

Bronnen: Full Grown, De Hout Journalist, Toxel