theepot haken

Nog nooit van gehoord… van ’theepotten haken’. Toch bestaat het en Trevor Smith uit Australië is de allerbeste theepotten haker. Hij maakt er ware kunstwerken van.

Textielkunstenaar

Trevor Smith is textielkunstenaar. Hij heeft wel een full time job, maar in zijn vrije tijd is hij professioneel haker. Hij haakt van alles, maar theepotten haken is zijn specialiteit. En natuurlijk haakt hij niet de theepot, maar hij haakt de theemuts of eigenlijk meer  de theepot jas.

theepot haken

Theepotten haken

Smith gebruikt geen patronen en haakt er maar wat op los. En dat is best ingewikkeld, want niet iedere theepot is hetzelfde. Hij maakt heel bijzondere jassen voor de theepotten. Van historische figuren tot een blauwe tonijn.

In het plaatsje waar Smith woont, zijn theepotten erg populair. Omdat hij een full time job heeft en niet de hele dag kan haken, treedt Smith niet heel veel in de publiciteit. Hij blijft het liefst onder de radar. Toch is er een mooie video over hem gemaakt. Bekijk de mini documentaire hieronder.

Meer haakwerk

Overigens haakt Smith nog veel meer moois. Het blijft niet alleen bij theepotten. Ook fruitschalen, hammen, taarten en andere gerechten worden door Smith gehaakt.

visschaal haken

Bronnen: Atlas Obscura, Lustik,  Mollie Makes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *