Revolutionaire straatverlichting: De Bloomlight

De Bloomlight van designstudio Vouw is revolutionaire straatverlichting. Het is een lantaarn die als een levend wezen reageert op voorbijgangers. Als er iemand passeert, buigt de Bloomlight zich langzaam naar deze persoon toe. Ook ontvouwt de lantaarn zijn bloemen en schijnt er een ​zacht licht. Als de passant weer verder loopt, gaat de Bloomlight weer langzaam rechtop staan, doet zijn bloembladeren toe en dimt het licht.

Vouw

Vouw uit Amsterdam is een designstudio dat werkt op het snijpunt van kunst, technologie en sociale verbinding. Ze omschrijven hun werk als slow tech: ze ontwerpen producten die mensen laten vertragen en dat hen samen brengt in de echte wereld. De Bloomlight is Vouws nieuwste ontwerp en gaat deze zomer in première op het Taiwan Lantern Festival in Hsinchu.

Revolutionaire straatverlichting

De Bloomlight is geïnspireerd op de natuur en op bloemen en is een nieuwe visie op straatverlichting. Interactief en de lantaarn veroorzaakt geen lichtvervuiling veroorzaakt. Er is veel aandacht, geduld en geavanceerde technologie in deze revolutionaire straatlantaarn gestoken. Een straat vol met Bloomlights, maakt een gewone avondwandeling tot een inspirerende ervaring. En als je er dan ook nog kunt schommelen op deze Light Swing!

Bronnen: Fastcompany, Pop Up City, Vouw