papieren vliegtuigje

De beste papieren vliegtuigjes

John Collins, ook bekend as de Paper Airplane Guy, vouwt papieren vliegtuigjes als de beste. Hij heeft er ook een recordafstand mee geworpen en is ook nog eens de allerbeste papieren vliegtuigjes werper ter wereld!

papieren vliegtuigjes
Bron afbeelding: Pen Waggener via Flickr

Record

Collins weet alles van origami en aerodynamica en is continue aan het zoeken naar het beste model. Papieren vliegtuigjes zijn meer dan een hobby, het gaat hem ook over de wetenschap van het vouwen. Het vliegtuigje waar hij wereldrecord op zijn naam zette, heeft hij Susanne genoemd, naar zijn vrouw! Collins gooide het vliegtuig over een afstand van maar liefst 69,14 meters (226 feet 10 inches). Op de video hieronder kun je de recordworp nog eens bekijken!

Papieren vliegtuigjes

Er zijn heel veel verschillende modellen papieren vliegtuigjes. Er zijn vliegtuigjes die puur voor de lange afstand zijn gevouwen, er zijn er die terugkomen als een boemerang en er zijn vliegtuigjes die heel lang kunnen blijven zweven.

papieren vliegtuigje
Papieren vliegtuigje. Bron foto: John Murphy via Flickr

Vliegtuigje Susanne

Susanne is speciaal gevouwen om zo ver mogelijk weg te vliegen en een zo groot mogelijk afstand te kunnen afleggen. Op onderstaande video legt Collins uit, hoe je een  ‘Susanne’ kunt vouwen. Het zijn slechts 8 vouwen die je moet maken. Erg simpel!

Vliegtuigje vouwen

Er is ook nog een groot aantal sites waarin diverse vouwmodellen worden getoond. Op de Nederlandse site Vliegtuigje Vouwen zie je aantal varianten. Ook kun je terecht op Origami Instructions en Fold N Fly. Op die laatste staat een lastig te vouwen model, de Stunt Plane genaamd. Maar het resultaat is fantastisch. Bekijk de vouwinstructie op onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *