muzikale handschriften

Muzikale handschriften van beroemde artiesten

Wil je een brief versturen met de muzikale handschriften van Kurt Cobain of David Bowie? Dat kan, want Nicolas Damiens en Julien Sens hebben het handschrift van van vier beroemde muzikanten geanalyseerd en er een lettertype van gemaakt dat je kunt downloaden en gebruiken in persoonlijke projecten.

Muzikale handschriften

Het gaat om de muzikale handschriften van Kurt Cobain, John Lennon, David Bowie, Leonard Cohen en Serge Gainsbourg. Deze lettertypes zijn gratis te downloaden. De handschriften zijn allemaal anders. Zo  is het schrift van Lennon behoorlijk netjes. Dat van Bowie is weer een stuk grafischer. Het handschrift van Cobain, dat de Kurt Font wordt genoemd, is gebaseerd op de brieven die hij achter heeft gelaten, onder meer het afscheidsbriefje dat hij achterliet aan zijn nabestaanden.

Handschrift Kurt Cobain

Mogelijker hebben de designers van de muzikale handschriften zich bij het Kurt Font laten inspireren door onderstaand briefje dat Kurt Cobain aan MTV schreef. De video ‘Smells Like Teen Spirit’ dat veelvuldig op MTV te zien was, heeft van Nirvana grote sterren gemaakt. Kurt Cobain was er alleen helemaal niet blij mee. Je kunt dit lezen op het briefje dat hij in 1993 aan MTV schreef, maar nooit heeft verstuurd. Het briefje begint met ‘Dear Empty TV’ en daar is de toon mee gezet.

muzikale handschriften
Briefje van Kurt Cobain dat hij 1993 aan MTV had willen versturen. Bron foto: Methodshop via Flickr.

Lees meer over lettertypes en handschriften.

Je kunt de lettertypes downloaden via de site Songwriters fonts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *