Museum van mislukkingen breidt uit

Het Museum van Mislukkingen opende voor het eerst zijn deuren in Helsingborg. Het laat 100 mislukte producten en diensten zien. Van Harley-Davidson Perfume tot Google Glass en meer. Innovatie is niet altijd succesvol!

Museum van mislukkingen

Het is allemaal begonnen in de Zweedse stad Helsingborg. Hier vind je het allereerste museum van mislukkingen met meer dan 100 items  die om de een of andere reden geflopt zijn. Omdat dit museum zo’n succes werd, is er een tweede museum geopend en wel in het centrum van Los Angeles. Dit museum is 7 dagen per week geopend en bevat veel van dezelfde items in Zweden.

Rondleiding

Check hieronder een rondleiding door het museum van mislukkingen door curator Samuel West.

Een greep uit de mislukkingen

Een aantal mislukkingen die het niet hebben gered zijn de Bic for her, een Bic balpen speciaal voor vrouwen. Ook compleet mislukt is de Apple Newton. Dit was een van de eerste zakcomputers. Leuk idee, maar de consument wilde er niet aan. Ook Harley-Davidson Perfume redde het niet. Stoere bikers wilde niet aan lekkere geurtjes! Ook het bordspel van Donald Trump behoort tot de lijst met de mislukkingen.

Andere bijzondere musea zijn het stenen met mensengezichtenmuseum in Japan en het online museum met video’s van dingen die zijn ingehaald door de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *