Horror Movie Posters

Horror Movie Posters: weinig origineel

Stephen Follows heeft onderzoek gedaan naar Horror Movie Posters. Die blijken nogal op elkaar te lijken. De gekozen onderwerpen zijn niet bijster origineel en zijn terug te brengen tot een handjevol thema’s.

Horror Movie Posters
Horror Movie Posters: een van de terugkerende onderwerpen zijn ‘gebouwen’.

Horror Movie Posters

Stephen Follows heeft zijn sporen verdiend in de filmindustrie. Hij is schrijver, producent en doet onderzoek naar films en de filmindustrie. Follows heeft ook onderzoek gedaan Horror Movie Posters. In zijn onderzoek ‘The Horror Report’ ontrafelde hij ook het design van filmposter en ontdekte dat een groot deel van posters helemaal niet origineel is. Bij veel van die posters komt het geregeld voor dat je denkt dat je die afbeelding al eens eerder hebt gezien. Je hebt vaak een déjà vu gevoel als je naar zo’n poster kijkt….. En dat blijkt te kloppen!

Horror Movie Poster
Het grote gezicht: Hét favoriete theme op de Horror Movie Poster!

The Horror Report

The Horror Report was een 18 maanden durend project waarin Follows alle aspecten van de horror movie onderzocht en ook vele filmposters analyseerde. Hij bestudeerde er maar liefst 5761. Er bleken verschillende onderwerpen te zijn die veelvuldig worden gebruikt op zo’n poster. Zo worden er vaak grote gezichten en close ups van grote gezichten getoond, die vaak heel direct de posterbekijker aanstaren. Ook wordt er vaak een line-up in beeld gebracht met een overzicht van de filmkarakters. Daarnaast zijn het silhouette, een bange vrouw en een sterke leider geliefde onderwerpen voor de horror movie poster. Ook spelen gebouwen, hand, oog, schedel, of symbolen de hoofdrol op de poster.

Horror Movie Posters
Ogen…..een veelvuldig terugkerend thema op de horror filmposter.

Horror Films

Je kunt het hele Horror Report downloaden. Naast de posters, komen ook andere facetten van die horror films aan bod. Onder meer zijn de censuur, acteurs, financiering voor die films, de winst die is gemaakt met deze horror movies, in kaart gebracht. Het rapport kost wel geld. Veel is het niet. Voor tenminste £1,- kun je het downloaden. De opbrengst gaat naar een filmfonds.

En morgen nog meer engs…. want dan is het Halloween!

Bronnen: Nag on the Lake, Stephan Follows

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *