hamburger schilderij

Hamburger schilderij op Burger Friday

Oude schilderijen met een hamburger. Vreemde combinatie! De Braziliaanse kunstenaar Gabriel Nardelli Araujo denkt daar anders over en vindt het de perfecte combi en vind een hamburger schilderij een prima idee. Op zijn Instagram account ‘The Canvas Project’ kun je zien waarom deze twee zaken heel goed samen gaan.

Burger Friday

Op The Canvas Project zie je tal van prachtige schilderijen van oude meesters. Araujo heeft hier iets moderns aan toegevoegd, zoals social media, selfies en fastfood. Iedere vrijdag krijgt de hamburger de hoofdrol in die oude schilderijen. Het is dan Burger Friday, de dag waarop je het begin van het weekend viert met een heerlijke hamburger en een glas cola! Speciaal voor Burger Friday vind je op die oude klassieke schilderijen ook afbeeldingen van hamburgers, patat en cola.

Hamburger schilderij en het hoofd van Johannes de Doper

De kunstenaar heeft als uitgangspunt voor zijn hamburgerkunst het hoofd van Johannes de Doper genomen. Het schilderij van Jacob Cornelisz. van Oostsanen uit 1524, getiteld ‘Salome met het hoofd van Johannes de Doper’ werd door de kunstenaar flink onder handen genomen. Zo werd het hoofd van Johannes de Doper vervangen door twee verrukkelijke broodjes hamburger.

hamburger schilderij

Ook het schilderij van Guido Reni dat ergens tussen 1630 en 1635 werd gemaakt, werd ‘verghamburgerd’

hamburger schilderij

En hieronder nog enkele schilderij waarbij het hoofd van Johannes werd vervangen door hamburgers en fastfood.

hamburger schilderijen

Check al de schilderijen van Gabriel Nardelli Araujo op zijn Instagram account The Canvas Project en op Facebook

Bronnen: Design Boom, Design You Trust,  Mixed Grill

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *