De wereld wordt steeds grijzer

De wereld wordt steeds grijzer. Dat is onderzocht aan de hand van een 7000 foto’s uit 21 verschillende categorieën van duizenden items uit diverse Science Musea uit Engeland.

Kleurenonderzoek

Een groep onderzoeksgroep gebruikte machine learning om kleurveranderingen in veelvoorkomende materialen en items in kaart te brengen. De groep onderzoekers gebruikte 7000 items uit de Science Museum Group Collection vanaf de jaren 1800 tot nu om kleurveranderingen in de meest voorkomende items te bepalen. Duidelijk was dat de meest voorkomende kleur donkergrijs was. Op onderstaande video is dat in beeld gebracht

Meer grijs

De meest opvallende trend is de grijs steeds meer de boventoon gaat voeren en dat er minder bruin en geel wordt gebruikt. Deze trends worden waarschijnlijk veroorzaakt door ander gebruik van materialen, zoals de verschuiving van hout naar plastic. Ook voor auto’s geldt dat grijs de meest populaire kleur is. gevolg door wit en zwart.

De wereld wordt steeds grijzer

Telefoon kleuren

In het onderzoek uit de collectie van Science Musea ging speciale aandacht uit naar de kleuren van telefoons. De collectie bevat honderden telefoons, daterend uit de late jaren 1800 tot heden. De kleur van telefoons is in de loop van de tijd flink veranderd. Dat is weergegeven in onderstaande video.

De wereld wordt steeds grijzer

De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat de wereld steeds grijzer wordt. Heb je nog niet genoeg grijs om je heen? probeer dan eens deze 10 uur durende video: Pure Grey For 10 Hours.

Bronnen: Macleod Sawyer, RTL Nieuws, Science museum,