prothese als kunst

De prothese als kunst

In The Alternative Limb Project wordt de prothese als kunst gezien. Net als fashion is zo’n kunst ledemaat een weerspiegeling van je persoonlijkheid.

The Alternative Limb Project

The Alternative Limb Project is opgericht door Sophie Oliveira Barata. Zij maakt geen standaard protheses, die alleen functioneel moeten zijn. Zij ziet protheses als kunst. Het moeten gestileerde kunstwerken worden voor mensen die via deze artificiële ledematen hun persoonlijkheid kunnen tonen. De creaties van Oliveira Barata combineren de nieuwste technologie met traditionele technieken. Uiteindelijk doel is dat er positiever wordt gekeken naar mensen die genoodzaakt zijn een prothese te dragen.

prothese als kunst

Op maat gemaakt

Oliveira Barata maakt prothese helemaal vanaf scratch. Dat betekent dat je je een compleet op maat gemaakte prothese aangemeten krijgt. Het ‘bouwproces’ kan wel tot 6 maanden in beslag nemen. Goedkoop is het niet. De kosten voor de aanschaf van zo’n kunstzinnig prothese beginnen rond de $1200,- .

Op de video hieronder zie je een documentaire over het werk van Oliveira Barata.

Volg Oliveira Barata op Facebook en Instagram. Meer informatie vind je bovendien op de website van The Alternative Limb Project.

Lees ook het bericht over de extra duim en de crowdfunding voor de voet van Kristi Loyall.

Bronnen: Design Boom, Kottke, Lost at E Minor, My Modern Met