cliché vakantiefoto's

Cliché vakantiefoto’s

Iedereen gaat op reis en iedereen maakt foto’s tijdens een vakantie. Soms zit daar een mooi plaatje tussen, maar de meeste foto’s zijn meer van hetzelfde: cliché vakantiefoto’s. Oliver KMIA leverde het bewijs en verzamelde honderden reisfoto’s van Instagram, groepeerde ze op onderwerp en maakte er een filmpje van!

Cliché vakantiefoto’s

Mensen zijn volgers, kuddedieren en doen elkaar allemaal na. Dat blijkt wel uit het filmpje dat Oliver KMIA heeft gemaakt. Hij verzamelde foto’s van Instagram en groepeerde ze op onderwerp.

Cliché vakantiefoto's

Zo verzamelde hij afbeeldingen van paspoorten, afbeeldingen van Mona Lisa, de scheve toren van Pisa en nog veel meer. Hij plakte deze foto’s achter elkaar en maakte er een filmpje van 2 minuten van.

Meer cliché foto’s

Overigens maken we niet alleen cliché vakantiefoto’s. Er zijn andere onderwerpen waarin ons kuddegedrag uitblinkt en ook over die onderwerpen maken we allemaal precies dezelfde cliché foto’s. Bekijk bijvoorbeeld eens het filmpje van Hiérophante over selfies. Veel van hetzelfde….

Geen cliché vakantiefoto’s

Gelukkig zijn er ook originele reisfoto’s. Ben je voor je reisblog of travelsite op zoek naar gratis reisfoto’s? Kijk dan eens op Afbeeldingen.net. Daar is een serie beeldbanken verzameld die dergelijke reisfoto’s aanbieden. Photo De Voyage en Trunklog zijn twee voorbeelden. Daar staan enkele zeer ongebruikelijke vakantiefoto’s op verzameld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *