Bier en kunst: sixpack design

Bier en kunst met een blikje als canvas. De Bature Brewery in Abuja de hoofdstad van Nigeria, heeft ter ere van een nieuwe locatie een aantal bieren voorzien van een kunstig blikje.

Bier en kunst in de brouwerij

Binnenkort opent Bature Brewery een tweede vestiging in Lagos en speciaal daarvoor is een sixpack met de meest populaire bieren uit het assortiment voorzien van een mooie blikje. Zo mooi dat je het blikje bijna niet durft te openen.

Sixpack

Er is een sixpack ontworpen. Ieder bierblik heeft een eigen designs. het Schotse ontwerpbureau Pim-Pam vroeg Williams Chechet en Yemisi Williams om vier van de zes blikjes te ontwerpen. De andere twee nam het bureau zelf voor zijn rekening. Het resultaat is een sixpack met levendige en eclectische designs die de West-Afrikaanse cultuur op een moderne manier laten zien.

bierblikjes kunst

Williams Chechet

Twee van de nieuwe blikken zijn ontworpen door de kunstenaar Williams Chechet. Zijn kunst is een mix van pop-art, afrofuturisme, street art, afrobeat en hip hop. Op de blikken die hij ontwierp, zie je heel mooi klassieke en moderne patronen en een portret zoals je die ook vaak ziet op de schilderijen van Chechet.

bierblik
bierblik

Yemisi Williams

De andere kunstenares die zich ontfermde over twee van de zes bierblikjes is Yemisi Williams.

bier en kunst
bier en kunst

Er zijn meer voorbeelden van bijzondere verpakkingen, zoals Pantone bierkleur als verpakking en kunstzinnige sinaasappelwikkels.

Bronnen: Package Inspiration, Print Mag, Worldbranddesign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *