stenen met menselijke gezichten

Bezoek eens het ‘Stenen met mensengezichten museum’ in Japan

Als je ooit op reis gaat naar Japan, bezoek dan eens het ‘Stenen met mensengezichten museum’. Dit bijzondere museum vind je op twee uur rijden vanaf Tokio in de stad Chichibu.

Stenen met mensengezichten museum

Het Stenen met mensengezichten museum heet Chineskikan. Dit is Japans voor ‘plek met bijzondere stenen’. In het museum vind je een verzameling bestaande uit 1700 stenen die lijken op menselijke gezichten. Het is waarschijnlijk het enige museum in zijn soort en het zal het enige museum op deze aardkloot waar zo’n bijzondere collectie met stenen en keien bijeen is gebracht.  In de Japanse taal is er zelfs een woord voor ‘stenen met een menselijk gezicht: jinmenseki. En in het museem vind je tal van spectaculaire exemplaren. Zo vind je een steen die lijkt op Elvis Presley, Johnny Depp en  Donald Trump. Verder is er een kei die veel weg heeft van ET en zijn er ook stenen met het gezicht van Nemo en Donkey Kong.

stenen met menselijke gezichten
Deze steen lijkt op Elvis Presley.

Collectie stenen met mensengezichten

Het museum is gestart door  Shozo Hayama. Hij verzamelde meer dan 50 jaar rotsen en stenen met mensengezichten. Veel van de stenen en keien zijn afkomstig uit de nabijgelegen rivier. De natuur was volgens Shozo de kunstenaar. Stenen die waren aangepast of waren gebeeldhouwd, kwamen er bij hem niet in. In 2010 overleed Shozo. Zijn familie besloot als eerbetoon, de verzameling te blijven onderhouden. Nu is zijn dochter Yoshiko Hayama, verantwoordelijk en runt het Chineskikan museum. Zij is besmet met het verzamelvirus en is ook fervent verzamelaar en de collectie van stenen met mensengezichten blijft op deze manier groeien.

stenen met menselijke gezichten
Steen met een gezicht.

Chineskikan museum

Bekijk de Japanstalige site van het Chineskikan museum en bekijk ook de video die onlangs op Great Big Story over dit bijzondere museum in Japan is gepubliceerd.

Bijzondere musea

Bekijk meer berichten over bijzondere musea. Zo is er een museum van het vochtig toiletpapier: het moist towelette museum, het katapult museum in Italië, of een online museum met video’s van dingen die zijn ingehaald door de tijd.

Bronnen: Great Big Story, This is Colossal, Web Urbanist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *