Diplomatieke rel om een Brits kopje thee

Een rel om een kopje thee. Dat lijkt complete onzin, maar toch is het gebeurt. De thee-rel werd veroorzaakt door een Amerikaanse die Brits probeert te doen.

Niet-Brit

Als niet-Brit kun je je maar beter niet bemoeien met allerlei Britse tradities. De Amerikaanse Michelle die oorspronkelijk uit North Carolina komt en tegenwoordig in Engeland woont, heeft een rel veroorzaakt. Michelle is een YouTube ster en heeft een eigen YouTube kanaal getiteld Travelling Family of Five. Daarop plaatst ze haar avonturen over haar leven in Engeland en gaat ze in op verschillen tussen de Britten en de Amerikanen.

Brits kopje thee

Op dat kanaal liet ze haar kijkers zien hoe je een lekker kop thee zet. Een Amerikaanse die laat zien hoe je een Engels kopje thee moet maken… Dat is vragen om problemen. De video ging viraal. Al snel scoorde ze er 5 miljoen TikTok-likes. De Britten waren woedend, want er was niks Brits aan dit kopje thee. Het begon al toen ze haar mok vulde koud kraanwater en daarna in de magnetron zette. Dit was de eerste fout, want een echte Brit gebruikt altijd de waterkoker! Het werd nog erger. Vervolgens voegde ze een scheutje melk toe en hing pas daarna het theezakje in de mok. Dat moet natuurlijk andersom. De fouten waren niet te tellen. Bekijk de video hieronder.

Boze Britten

De Britten waren boos. Karen Pierce, de Britse ambassadeur in Washington bemoeide zich met de rel. Ze plaatste een eigen video waarin ze uitlegde dat “de Anglo-Amerikaanse relatie wordt bepaald door thee”, een verwijzing naar de Boston Tea Party die leidde tot de Amerikaanse Revolutie en uiteindelijk het ontstaan van de Verenigde Staten.

kopje thee
Lekkere kop thee. Bron afbeelding: grassrootsgroundswell via Wikipedia.

Op de video hieronder zie je Pierce aan de thee.

Ook ander minder bekende Britten lieten van zich horen.

Kop koffie

De Amerikaanse ambassadeur in Londen, Woody Johnson, gaf toe dat de Amerikanen niet veel van thee weten. Hij besloot de aandacht af te leiden en te laten zien hoe je een kop Amerikaanse koffie zet. Lekkere oploskoffie met een scheutjes melk. Have a nice day!

Meer over thee

Ben je eïnteresseerd in thee? Lees dan ook de artikelen over de beledigende theekopjes van Miss Havisham, en over theepotten haken

Bronnen: The Guardian, Insider, The Telegraph