korte verhalen

Korte verhalen uit de muur

Een kroketje of een lekker broodje bal. In Nederland trek je deze lekkere snacks gewoon uit de muur.  Filmmaker Francis Ford Coppola heeft in zijn restaurant onlangs ook een automaat geïnstalleerd waar je terecht kunt voor korte verhalen.

Korte verhalen voor eenzame eters

In zijn restaurant Café Zoetrope in San Francisco heeft hij een speciale ‘vending machine’ neergezet. Deze machine is gebouwd door de Franse uitgever Short Edition. De machine print korte verhalen op milieuvriendelijk papier die je in 1, 2, 3 of 5 minuten kunt lezen. Perfect voor de eenzame eters, die tijdens het verorberen van hun maaltijd, iets te doen willen hebben of vermaakt willen worden. Naast de lengte van het verhaal, kunnen de klanten ook kiezen voor een bepaald genre. Zo zijn romantische, grappige en griezelige verhalen te koop. De machine is eenvoudig te bedienen. met een druk op de knop kun je een verhaal van jouw keuze laten printen. De machine haalt met behulp van wifi een verhaal uit de database van Short Editon. Iedere schrijver kan zijn verhalen uploaden naar deze database die inmiddels 100.000 korte verhalen telt die geschreven zijn door circa 9000 auteurs. Op onderstaande video zie je de vending machine in actie

Short Story Dispenser

De vending machine heet de Short Story Dispenser en Coppola is de eerste in de Verenigde Staten die deze vending machine in gebruik heeft genomen.In de Franse stad Grenoble zijn deze machines als in 2016 geïntroduceerd. De korte verhalen zijn overigens gratis. Klanten van het restaurant hoeven er niet voor te betalen.

korte verhalen
Bron foto: Pixabay

Voorliefde voor korte verhalen

Coppola heeft een voorliefde voor korte verhalen. net als een film, kun je korte verhalen in één keer uitlezen. Voor Coppola is het bovendien een manier om de bezoekers van Café Zoetrope te ontmoedigen om hun notebooks en mobiele telefoontje te gebruiken. Als de gasten vragen of er wifi aanwezig is dan wordt er gewezen naar de korte verhalen machine!

Lees meer over boeken en over de boekenclub van David Bowie.

Bronnen: Literary HubOpen Culture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *