spook ei

Spook ei en andere Halloween griezeligheden

Het is tijd voor wat enge zaken en Halloween griezeligheden. Want het Keltisch oudjaar, ook wel bekend als Halloween! Om dit heugelijke feit te vieren hebben we wat griezelige zaken zoals een spook ei, een skelet op skateboard en een glurende broek op een rijtje gezet. Heel eng allemaal!

Halloween griezeligheden

Wil je je verkleden voor Halloween en op zoek naar inspiratie? Op Hyperallergic vind je een overzicht van Halloween kostuums die men in de 19de eeuw droeg. Natuurlijk vind je er een heksenpak, maar ook een kostuum voor een ekster en een kabouter. Bekijk het hele boek op Internet Archive.

Halloween kostuum
19de eeuwse Halloween kostuums.

Ook op straatkunst gebied wordt er veel aandacht besteed aan horror. Hieronder vind je een voorbeeld van Halloween graffiti. Op Streetart360 staan nog eel meer horror voorbeelden.

Halloween graffiti

Dit gebakken spook ei is hét perfecte ontbijt voor Halloween.

Check deze bijzondere stop motion video met de pompoen in de hoofdrol.

Ooit gezien? Een skelet dat kan skateboarden? Zo’n skelet bestaat echt. Kijk maar naar de gif van Kiszkiloszki!

skelet dat kan skateboarden
Bron: Giphy

Super griezelige reisbestemmingen zijn verzameld op The Culture Trip. Natuurlijk staat het kasteel van Dracula op het lijstje, maar ook heel creepy is La Isla de las Muñecas, oftewel het eiland van de poppen. Dit is een klein eiland ten zuiden van Mexico-Stad met poppen restanten.

enge reisbestemming
La Isla de las Muñecas: een creepy reisbestemming. Bron foto: Wikipedia

Demonische LP hoezen voor Halloween. Deze hoes hieronder is er een goed voorbeeld van, maar op LP Cover Lover vind je nog veel meer Heaven and Hell lp hoezen.

lp hoes
Demonische LP hoes voor Halloween. Bron LP Cover Lover.

Halloween Soul: funky muziek uit met name de 70’er jaren waar je verschrikkelijk bang van wordt. Over vampieren, dracula’s, geesten en andere Halloween zaken. De beste griezel Soul is verzameld op Soul Music Songs. Een van de beste nummers is The Raving Vampire, Part I van Souls Unlimited uit 1970.

Heel eng, als je wordt begluurd door je eigen broek!

Check ook eens deze Halloween Clipart.