winkelpui wordt theater

Winkelpui wordt theater in klein stadje in Nebraska

Ineen klein stadje in Nebraska kan een winkelpui worden omgetoverd tot een openluchttheater. Dit idee is afkomstig van Matthew Mazzota die van een saai straatje in de stad weer een levendige hoofdstraat wilde maken.

winkelpui wordt theater

Winkelpui wordt theater

Kunstenaar Matthew Mazzotta ontwierp een onopvallende etalage om de verwaarloosde hoofdstraat in Lyon, Nebraska nieuw leven in te blazen. De winkelpui kan naar beneden worden geklapte en wordt zo een open lucht ​​theater met 100 zitplaatsen. Het doel van dit project is om weer leven in de brouwerij te brengen. Het stadje Lyons telt slechts 851 inwoners. Net als veel andere kleine steden in de VS, wordt het centrum saaier en saaier. Dat komt omdat allerlei goedkopere winkelketens zich hier vestigen. Alle steden beginnen hierdoor op elkaar te kijken. Door een openluchttheater in de hoofdstraat ontstaat er weer reuring en krijgt het stadje weer een eigen smoel!

Voorstelling

Door middel van hydraulische cilinders aan weerszijden wordt de voorgevel van de winkelpui  naar voren gedrukt en komt zo op de stoep terecht. Er verschijnt dan een theater met 100 zitplaatsen. Door een tractor wordt een groot scherm voor het theater gereden en je kunt kijken naar een mooie voorstelling.

Op de video hieronder zie hoe de winkelpui een theater wordt.

Lees meer over bijzondere bouwprojecten.

Bronnen: Archetizer, Dezeen, M3 Office, Nag on the Lake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *