Volkswagenbusje van lego

Bijzonder bouwproject: Volkswagenbusje van lego

Van lego kun je alles maken…. Ja je kunt zelfs een Volkswagenbusje van lego bouwen. Het busje was te zien op een vakantiebeurs in Duitsland.

Van lego kun je alles maken

Een boot, een vliegtuig, of een trein

Een huis met echte daken

Heel groot,

Of misschien wel piepklein.

Vakantiebeurs

Afgelopen februari vond er een vakantiebeurs plaats in München. Als reclame-actie bouwden legomodelbouwers Rene Hoffmeister en Pascal Lenhard de Volkswagen camper na met lego. Met de computer maakten ze tekeningen om de lego Volkswagen T2-bus in elkaar te zetten.

Record: Volkswagenbusje van lego

Er waren maar liefst 400.000 lego-blokjes voor nodig. De wagen weegt 700 kilo en is 5 meter lang, 1,90 meter breed en 2 meter hoog. Het busje kan niet rijden, maar is wel sterk genoeg om twee volwassenen te dragen. Hoffmeister en Lenhard zetten hiermee het record voor grootste lego-auto ter wereld op hun naam. Het vorige record werd behaald op de American International Auto Show in Detroit waar een Chevrolet Silverado van lego was gemaakt. Hier waren bijna 335.000 legoblokjes voor nodig.

Bouwproces

Het bouwproces nam zes 6 weken in beslag. De wielen waren te moeilijk, of daar hadden ze geen tijd meer voor, want die zijn niet van lego. In onderstaande video kun je de making of bekijken.

Op Pasabon is al eerder aandacht besteed aan bijzondere projecten met lego. Lees bijvoorbeeld eens het bericht over de gewonde schildpad die werd gerepareerd met lego. En wist je dat je Arabisch kunt leren met lego en het kunt gebruiken om te leren lezen

Bronnen: f.re.e – Die Reise- und Freizeitmesse, Froot, Top Gear