piramides van Egypte

Hoe de piramides van Egypte écht gebouwd zijn!

Het bouwen van de piramides van Egypte was ontzettend veel werk. Zelfs met 100.000 mensen duurde het wel 30 jaar om een piramide te bouwen. Het is nog altijd een raadsel hoe de piramides van Egypte zijn gebouwd. Toch zijn er wel enkele aanwijzingen. Het water van de rivier de Nijl zou een belangrijke rol spelen!

Bouw van de piramides van Egypte

De piramides van Gizeh in Egypte behoren tot de bekendste en oudste bouwwerken van de mensheid. Ze staan zo’n acht kilometer ten zuidwesten van de stad Gizeh. Op onderstaande video kun je zien hoe water werd gebruikt voor het vervoer de bouwblokken. Ook was het waterniveau een belangrijke maat om de blokken in de juiste vorm te hakken.

Bouwproces

Ook op onderstaande video wordt het hele bouwproces van zo’n piramide in beeld gebracht. De maker van de video uis bouwkindige Chris Massey. Hij maakte een reis naar Egypte en zag dat de huidige theorieën en de verklaringen die men tot nu toe had over de bouw van deze mega bouwwerken, niet konden kloppen. Die verklaringen konden volgens Massey gewoon niet werken en er moesten toch echt andere verklaringen zijn?

piramides van Egypte
De Piramides van Gizeh in Egypte. Bron afbeelding  Ricardo Liberato [CC BY-SA 2.0] via Wikimedia Commons

Het water van de Nijl

Massey keek om zich heen en zag dat vele verklaringen niet de grootste natuurlijke hulpbron voor de Egyptenaren was meegenomen. En die hulpbron was het water van de machtige rivier de Nijl. In onderstaande video’s doet hij zijn alternatieve theorie uit de doeken en geeft aan hoe de oude Egyptenaren slim gebruik maakten van het water van de Nijl.

Grappig om te weten dat de Egyptenaren dergelijke enorme gebouwen neer te zetten en dat Trump met alle technologische kennis van nu, niet in staat is een muur te bouwen.

Bron: Natural Building Blog

2 reacties op “Hoe de piramides van Egypte écht gebouwd zijn!

Comments are closed.