Muur

Een muur tegen illegalen uit Mexico. Het was een van de meest uitgesproken verkiezingsbeloftes van Trump. De totale lengte van de grens tussen de VS en Mexico is 3200 kilometer. Een deel van die grens is al dicht, maar er er is nog een stukje muur nodig van 1600 kilometer om grens geheel te dichten. Die muur krijgt een hoogte van 10 meter, zodat je er echt niet over kunt springen… zelfs niet met een laddertje. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook veel dieren.

Build that wall!

Muur
Bron: Miss Cellania

De muur van Trump gaat 21,6 miljard dollar kosten  En het mooie is… Mexico gaat er voor betalen! Het duurt wel even voordat hij af is Als alles voorspoedig loopt is de klus in 3,5 jaar geklaard.

En er zijn genoeg manier om over die muur heen te komen. Succesvol, zoals de drugskoeriers die een katapult fabriceerden, of minder succesvol.

De muur als inspiratiebron

Trumps muur is ook een inspiratiebron. Zo hebben architecten een nieuwe tak van sport ontwikkeld, namelijk Walltecture. Ook kunstenaars gingen aan de slag en bouwden een klein stukje muur.

Trumps Wall
Bron: Hyperallergic

Het Mexicaanse ontwerpbureau Estudio 3.14 maakte zelf een design voor een muur. Het werd een grote roze muur. De muur moet namelijk wel mooi worden!

roze muur
Bron: Design Indaba

Lees meer over Donald Trump.