hutje van het jaar

Hutje van het jaar verkiezing

Ieder jaar kun je het allermooiste en meest bijondere hutje van het jaar kiezen. Readersheds organiseert deze verkiezing en de finalisten van de Shed of the Year Competition, 2018 zijn inmiddels bekendgemaakt. Er zitten pareltjes tussen!

Hutje van het jaar

Ieder jaar, sinds 2007, organiseert Readersheds een wedstrijd voor het allermooiste hutje van het jaar. Alleen hutjes, schuurtjes en tuinhuizen in Groot Brittannië kunnen meedoen. Nederland kent zo’n verkiezing jammer genoeg nog niet. Aan deze hutjes wedstrijd doen bouwwerken mee in diverse categorieën. Zo is er onder meer een categorie voor kroegen, werkplaatsen en budget hutjes. Nog heel even, tot en met 28 augustus om precies te zijn, kunnen lezers hun stem uitbrengen op het hutje van hun keuze. Dit jaar dingen de meest bijzondere hutjes mee naar de titel ‘Shed of the Year‘.

Zomerhuisje

Mike Allport bouwde een oud schuurtje in de tuin om tot een vrolijk open zomerhuisje. Het is een plek om lekker te relaxen, een dutje te doen of een goed boek te lezen. En dat allemaal onder het genot van een knapperend haardvuurtje.

hutje van het jaar

Viking hut

Chris Walter bouwde een Viking hut. Veel hout! Voor iets meer dan €1000.- knutselde hij deze hut in elkaar. De hut doet dienst als hobbyruimte en werkplaats.

Viking hut

Taxi hutje

Zelfs van een oude auto, in dit geval een oude Londense Black Cab, kan worden omgetoverd tot een hutje. Het was wel wat lastig om de taxi de tuin in te krijgen. De achtermuur van de garage moest namelijk wijken om de taxi de tuin in te rijden. Maar het is gelukt en nu is dit taxi hutje het middelpunt van de tuin. De taxi fungeert als logeerkamer en creatieve werkplek. De kosten om deze taxi om te bouwen vielen overigens erg mee. Voor minder dan €110.- is  het Lee Connell gelukt.

hutje van het jaar

Alle finalisten zijn te bekijken op de website van Readershed.

Bekijk meer berichten over bijzondere bouwwerken.

Bronnen: Country Living, The GuardianNew Atlas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *