Het vliegende huis oftewel La Casa Volente

Het vliegende huis, oftwel La Casa Volente is een ontwerp van Annunzio Lagomarsini. Zijn droom was om de zee te kunnen zien. Vanuit een gewoon huis kon dat niet. Hij moest dus een hoog huis bouwen en dat deed hij. Het werd een bijzonder huis!

De zee zien

Annunzio Lagomarsini werkte jarenlang in het aannemersbedrijf van zijn familie en bouwde tal van huizen, woningen en panden. Ook was hij leergierig en van alles over bouwtechnieken. Bouwen kon Lagomarsini dus wel! Zijn droom was om een huis te hebben van waaruit je de zee kon zien. En daarvoor had je hoogte nodig. Hij besloot enkele van zijn ideeën om te zetten daden en besloot zijn vliegende huis te bouwen. Hij had een stuk grond op het platteland van La Spezia in Italië en begon in 1987 met dit project. Hij was 7 jaar bezig was met het ontwerpen en bouwen van zijn Las Casa Volente waarin hij uiteindelijk met zijn vrouw zijn intrek in nam.

vliegende huis
vliegende huis

Vliegende huis van gerecyclede materialen

het bouwde zijn vliegende huis van gerecyclede materialen dat afkomstig was van gesloopte panden en scheepswerven. Hij had niet echt een bouwplan. Hij improviseerde een beetje en bouwde het huis helemaal zelfstandig. Het huis heeft een oppervlakte van 110 vierkante meter en is bevestigd op een metalen platform. Hiermee kan het huis 20 meter kan worden opgetild. Ook is het mogelijk om het huis 360 graden te laten draaien. Bovendien kan het huis rijden. Het platform staat namelijk op een rails en het huis kan daarmee een afstand van 12 meter afleggen. In 2006 maakte de Zwitserse televisie een documentaire over het vliegende huis.

Meer uitvindingen

Naast dit vliegende huis, was Lagomarsini ook een uitvinder en bouwde ook bijzondere machines. Zo bedacht hij een anemometertoren die de windsnelheid en winddruk meet. In zijn garage bevinden zich ook een aantal kleinere uitvindingen, waaronder een metalen alter ego op menselijke schaal. Lagomarsini is overleden in december 2018

Meer informatie vind je op de website van La Casa Volante

Meer vliegends zijn een vliegende pizza in space, vliegende kip een vliegende retro auto

Bronnen: Design Boom, Outsider Art Now, Space Archives