Ecobricks

Ecobricks om huizen mee op te bouwen

Het Indonesische eiland Lombok werd afgelopen zomer getroffen door aardbevingen.Met behulp van Ecobricks worden de huizen weer opgebouwd. Deze bouwstenen zijn goedkoop en de fabricage ervan helpt bovendien bij de oplossing van het plasticprobleem.

Huizen bouwen op Lombok

Door de aardbevingen op Lombok afgelopen zomer verloren honderden mensen het leven en meer dan 350 duizend mensen kwamen zonder huis te zitten. Hulporganisatie Trash Rebel besloot de bewoners van Lombok te helpen bij de opbouw van huizen weer. Dat doen ze met Ecobricks.

Ecobricks

Ecobricks

Dit zijn bouwstenen van samengeperst plastic. De productie daarvan is goedkoop en bijzonder eenvoudig. Low tech dus! Oude plastic flessen worden gevuld met plastic afval. Dit afval wordt samengestampt met een stok. De flessen worden vervolgens gebundeld, zodat een vierkant blok ontstaat. Met de Ecobricks kunnen uiteenlopende producten worden gemaakt, variërend van stoelen tot muren en je kunt er zelfs hele huizen mee bouwen. Hieronder zijn wat filmpjes over de Ecobricks verzameld.

Ecobricks van wegwerpplastic

Veel landen in Azië, waaronder Indonesië hebben een groot probleem met wegwerpplastic. Dit probleem kan nu ten dele worden opgelost door van dit plastic afval bouwstenen te maken. Het plastic komt zo niet in het milieu, maar wordt hergebruikt!

Lees ook het bericht over Plastic Bottle Village.

Bronnen: Ecobricks, Het Nieuws van de Vooruitgang, Planet3p0, Sublime FM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *