Begraafplaats midden op de weg

Een begraafplaats midden op de weg. Niet echt een logische locatie om de doden te begraven, maar in de V.S. vindt je toch enkele.

Begraafplaats midden op de weg

Zo ligt de begraafplaats Meadowlark Pioneer Cemetery op de kruising van Rancho Santa Fe en Meadowlark Ranch in de stad San Marcos in het noorden van San Diego County. Onder de middenberm vind je de graven. Nu wordt dit kerkhof niet meer gebruikt, maar tussen 1894-1908 werden de overleden hier ten ruste gelegd. Maar op een gegeven moment wilde de stad uitbreiden en moest op de plek van de begraafplaats een weg komen. De familie van een van de mensen die daar begraven waren, diende een aanklacht in. Na veel geharrewar werd een compromis bereikt waarbij de weg langs het kleine kerkhof werd aangelegd. De begraafplaats bestaat tegenwoordig een nog slechts uit een gedenkteken in de middenberm, dat bijna niet meer te vinden is. Ook staat er een monument langs de weg.

Ook in de V.S. vind je de El Campo Santo begraafplaats in San Diego die in 1849 werd aangelegd en waar 477 mensen zijn begraven. Tijdens de val van de oude binnenstad werd de begraafplaats verlaten en de bakstenen kapel door brand verwoest. Zo’n 30 later werd een tramlijn dwars oor het kerkhof aangelegd. Enkele grafzerken moeten worden weggehaald. Na herhaalde petities tegen deze respectloze behandeling van de doden, werden er witte kruisen in plaats voorde graven op de grond geschilderd.

En natuurlijk zijn er de graven op de landingsbaan van de luchthaven waarover ik afgelopen augustus heb gepost http://justacarguy.blogspot.com/2020/08/when-savannah-airport-built-extension.html

Bronnen: Hidden San Diego, Just a Car Guy