Pukkelpompoen

Reddingsactie voor de pukkelpompoen

De Streekboer heeft en reddingsactie op touw gezet voor de pukkelpompoen. Dat zijn door de hagel gehavende pompoenen die vol met pukkeltjes  en puistjes zitten.

Streekboer

De Streekboer is een online platform dat vers direct van de boer verkoopt. Dit platform heeft een reddingsactie voor de pukkelpompoen opgezet. Nomaliter worden deze ‘lelijke’ pompoenen naar het eeuwige jachtvelden gestuurd. Onzin natuurlijk, want de pukkels aan de buitenkant doen niets af aan de kwaliteit van de binnenkant. Beter is om deze pompoenen tegen een lager bedrag te verkopen dan om ze vernietigen. Het gaat om 90.000 pukkelpompoenen die op het veld van de familie Luring uit Onstwedde door de hagel werden beschadigd.

Pukkelpompoen

Red de pukkelpompoen

Noormaliter zijn de pompoenen ten minste €2,- per stuk waard, maar de pukkelpompoen wordt aangeboden voor €1,-. Hiermee worden de kosten voor het van het land halen van de pompoenen, de distributie en het regelen van de verkopen gedekt. De resterende pompoenen zijn te verkrijgen bij diverse Welkoop vestigingen.

Bronnen: Foodlog, Streekboer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *