Iedereen groene vingers met de Terraplanter

De Terraplanter is een innovatieve bloempot die ervoor zorgt dat iedereen groene vingers heeft en met gemak plantjes kan houden. De plantenpot bestaat uit poreus materiaal, waardoor de de plant nooit te veel of te weinig water krijgt.

Groene vingers bloempot

De Terraplanter is eigenlijk een omgekeerde bloempot. De plant groeit namelijk aan de buitenkant van de bloempot. Ook is er geen aarde nodig. Je kunt op diverse manier een plant in de pot zetten. Zo kun je wat zaadjes aan de zijkant van de Terraplanter wrijven en je zult al snel zien dat er plantjes uit ontspruiten Ook kun een tak langs de pot wikkelen of stekjes met behulp van een draadje vastzetten. Na een tijdje hecht de plant zich vast aan deze plantenpot.

groene vingers

Bloempot innovatie

Deze groene vinger innovatie is een ontwerp van designer en plantenliefhebber Eran Zarhi uit New York. Hij wil deze bijzondere plantenpot op de markt verkopen en heeft het daarom op Kickstarter uitgezet. Het doel was $20.000,- op te halen. Het werd echter meer, want hij heeft al $3,6 miljoen bij elkaar gescharreld door ruim 31.000 mensen en er zijn nog 3 weken te gaan.

Lees meer over de Terraplanter en check het verhaal ook op Instagram, Facebook.

Hou je van groen en van bomen en planten? Lees dan ook het artikel over creatieve regenpijpen voor meer groen in de stad, groene graffiti en schoenen als plantenbak

Bronnen: Blog Jeroen Apers, Geeky Gadgets, Mixed Grill, This Is Collosal