I Crisantemi: Concert voor kamerplanten

Het Operahuis Gran Teatre del Liceu aan de Ramblas in Barcelona is weer open en de opening werd gevierd met een concert voor kamerplanten.

Concert voor kamerplanten

Er was geen publiek, wel waren er 2292 kamerplanten, die op elk van de 2292 stoelen in het operahuis geplaatst waren. De planten worden na de voorstelling weggegeven aan zorgmedewerkers, als bedankje voor hun harde werk tijdens de coronatijd. 

I Crisantemi

Tijdens het allereerste concert werd het muziekstuk is I Crisantemi (‘chrysanten’) gespeeld. Met dit muziekstuk van de 19de-eeuwse componist Puccini wil het operahuis zowel de waarde van cultuur als natuur benadrukken. het concert werd uitgevoerd door hett Spaanse strijkkwartet UceLi

concert voor kamerplanten

Kunst en natuur

Het concert voor kamerplanten was een initiatief van het Liceu en Eugenio Ampudia, samen met de Max Estrella Gallery en de curator Blanca De La Torre die hiermee de waanzin van het leven tijdens coronacrisis wilde laten zien. Ook wilden aantonen van hoe groot het belang van kunst en natuur nu eigenlijk is. Zonder kunst en zonder natuur hadden we het niet gered.

Applaus

Aan het einde van het acht minuten durende concert, was er een bijzonder applaus: De 2292 planten ritselden met hun takken en bladeren. Na afloop van het concert werden alle kamerplanten gedoneerd aan 2292 werknemers in de zorg.

Lees ook het artikel: Bloemen voor zuurstof in strijd tegen het coronavirus

Bronnen Design You Trust: Floranews, Moss and Fog, Open Culture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *