boom van het jaar

Boom van het Jaar verkiezing

Vandaag kun je stemmen op de boom van het Jaar. Dit is een verkiezing van de meeste bijzondere boom in een provincie. Aan de wedstrijd doen in totaal 12 bomen mee.

Boom van het Jaar

Toen de wedstrijd bekend werd gemaakt werden 265 nominaties ingediend. Grote bomen, kleine bomen, jonge boompjes, bijzondere exemplaren en bomen die belangrijk zijn voor een heel dorp of een doodgewone boom maar die voor iemand wel heel speciaal is. De jury moest die lange lijst met prachtige bomen terugbrengen tot 12 bomen. Per provincie mocht 1 boom meedoen. En niet het uiterlijk van de boom telt, maar wel het verhaal! Waarom is die boom zijn bijzonder en speciaal?

boom van het jaar

De winnaar

De winnende boom krijgt 2500 euro. Hiermee kan de boom worden opgeknapt als daar behoefte aan is, of om bijvoorbeeld een bankje te plaatsen.doet mee aan de Europese Boom van het Jaar verkiezing 2019. Vorige jaar was de winnende Europese boom de eik Jósef uit Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was deze eik de schuilplaats van een ondergedoken Joodse familie. De boom staat ook op het Poolse 100 zloty biljet en inspireert talloze bezoekers en kunstenaars.

De twaalf kanshebbers kun je bekijken op de website van de Boom van het Jaar Verkiezing. Je kunt je stem uitbrengen vanaf vandaag en tot tot 15 oktober. Een dag later wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bekijk meer bijzondere bomen!

Bronnen: ANWBTrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *