Bloemen voor zuurstof in strijd tegen het coronavirus

Bloemen voor zuurstof is een actie van Flowers4Oxygen en is een middel in de strijd in de coronacrisis.

Coronavirus

Het coronavirus kan de hoeveelheid zuurstof in onze longen en luchtwegen beïnvloeden, waardoor ademen erg moeilijk wordt. ben je niet besmet, dan is het ook oppassen geblazen en dien je afstand te nemen. In deze moeilijke coronacrisis hebben we positiviteit nodig.

Bloemen voor zuurstof

Bloemen voor zuurstof

Bloemen staan ​​voor geluk, positiviteit en energie. En dat is precies wat we nodig hebben. Zuurstof is iets dat we echt nodig hebben, nu we zwaar getroffen zijn door het coronavirus. Bloemen voor zuurstof – Flowers4oxygen – is bedoeld om een ​​positieve boodschap te verspreiden: bloemen en planten dragen bij aan de volksgezondheid.

Geef geen hand, maar een bloemetje of plant!

Longen in Lisse

Flowers4Oxygene heeft daarom de longen op het terrein van Keukenhof in Lisse ebouwd. Deze gigantische longen zijn een mega kunstwerk dat een oppervlakte van 2250 vierkante meter beslaat en waar bakken gevuld met 50.000 planten en 150.000 bloemen staan. Tientallen vrijwilligers zijn vier dagen bezig geweest om dit project te bouwen. De longen in Lisse is een initiatief van Flowers4oxygen, een samenwerkingsverband van mensen uit verschillende branches, waaronder natuurlijk de bloemen- en plantensector. Bekijk hieronder de video van dit enorme kunstwerk.

Bronnen: Blij Nieuws, Flora Nieuws, Nieuwe Oogst