Freddy Mamani Silvestre

De bijzondere architectuur van Freddy Mamani Silvestre

In El Alto in Bolivia vind je de bijzondere gebouwen van Freddy Mamani Silvestre. Hij is een architect van Indiaanse origine die al zo’n 70 gebouwen in deze stad heeft neergezet. Geometrische vormen, traditionele patronen en felle kleuren zijn zijn handelsmerk. Bekijk meer foto’s.

Architectuur van Bolivia

Freddy Mamani Silvestre

Freddy Mamani Silvestre

Architectuur van Bolivia

El Alto

El Alto ligt 4000 meter boven La Paz en is van oudsher de woonplek voor de Indiaanse bevolking. De hele stad is zelfgebouwd en maakte vroeger deel uit van La Paz. In 1985 is het een eigen stad geworden en is inmiddels de tweede stad van Bolivia met meer dan 1 miljoen inwoners. El Alto is niet alleen de jongste stad van Bolivia, maar ook de hoogste stad van de wereld en ligt op zo’n 4000 meter boven de zeespiegel.

Freddy Mamani Silvestre

Freddy Mamani Silvestre heeft geen opleiding als architect. Hij begon zijn carrière in de bouw en volgde later een technische studie. Mamani werd geïnspireerd door de traditionele Indiaanse cultuur en met name de jurken van de Aimara indianen stonden model.

Sinds 2005, toen Evo Morales, net zoals Mamani ook een Aimara, president werd van Bolivia, kreeg de oorspronkelijke bevolking een enorme ‘boost’ aan zelfvertrouwen. Het ging hen ook in economisch opzicht stukken beter. Mamani’s architectuur staat symbool voor het nieuwe zelfvertrouwen.

Bekijk hieronder een video waarin Silvestre uitlegt hoe hij te werk gaat.

Lees meer berichten over bijzondere architectuur.

Bronnen; Amusing Planet, Architecture in Development, Plain MagazineUnmissable