De twee dinosaurussen van Claude Bell

De dinosaurussen van Claude Bell zijn te zien langs de weg in Cabazon, Californië. Het zijn twee giganten gemaakt van staal en beton. Ze heten Dinny the Dinosaur en Mr. Rex.

De dinosaurussen van Claude Bell

Deze twee dinosaurussen worden tegenwoordig de Cabazon Dinosaurs, genoemd en vormen een attractie langs de weg in Cabazon net ten westen van Palm Springs. Dinny de Brontosaurus is 46 meter lang en Tyrannosaurus rex die Mr. Rex wordt genoemd, is 20 meter hoog. Ze zijn goed zichtbaar vanaf de snelweg voor reizigers die langskomen op de Interstate 10 in Zuid-Californië.

Promotie voor restaurant

Het doel van de dinosaurussen van Claude Bell was van promotionele aard. Bell was naast beeldhouwer ook restauranthouder en wilde meer klanten naar zijn nabijgelegen restaurant, de Wheel Inn, trekken. Claude Bell begon in 1964 met de bouw van de dinosauriërs. Dinny werd in 1975 voltooid en Mr. Rex in 1986.

Beroemd

De dinosaurussen van Claude Bell zijn beroemd geworden doordat ze in de film Pee-Wee’s Big Adventure te zien waren. Ook verschenen ze in het het boek The Well-Built Elephant and Other Roadside Attractions – A Tribute to American Eccentricity.

Staal en beton

Bell bouwde Dinny van afvalmateriaal van de aanleg van de nabijgelegen Interstate 10. Hij kocht dit bouwmateriaal voor $300.000. Dinny werd opgetrokken uit een stalen raamwerk waarover platen werden gelegd. Dit holle bouwwerk werd bedekt met lagen spuitbeton. Mr. Rex, werd in 1981 gebouwd. Bell wilde ook nog een derde sculptuur bouwen. Deze wolharige mammoet werd wel ontworpen, maar nooit afgebouwd want Bell overleed in 1988.

Brontosaurus
Dinny de Brontosaur. Bron afbeelding: Binksternet via Wikipedia
dinosaurussen van Claude Bell
Bron: CityMorgue via Wikipedia

Creationimse

Dinny de Brontosaurus is een holle dino en in Dinny is een cadeauwinkel en een museum gehuisvest dat het creationisme promoot. Creationimse is de religieus geïnspireerde overtuiging dat het universum en de Aarde maar ook alle planten en dieren alsmede de mens hun ontstaan te danken hebben aan een scheppingsdaad. De huidige eigenaar is ervan overtuigd dat dat ook voor de dinosaurussen geldt. Zij zijn op dezelfde dag als Adam en Eva geschapen.

Bronnen: Don Glut’s Dinosaurs, NY Times, Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *